Test Drive – sectiune speciala pe blog

Posted: June 25th, 2009 | Author: | Filed under: test drive | No Comments »

De acum inainte articolele legate de teste auto se muta pe noul blog

www.testdriveblog.ro


Fiat 500 test drive. Asta e masina serioasa? Da. Si funny, si inteligenta, si frumoasa.

Posted: June 12th, 2009 | Author: | Filed under: test drive | Tags: | 4 Comments »

Weekendul trecut am testat o minunatie de Fiat 500, 1,4 16V, 100CP.

Asteptarile mele de la masina erau mari si clare. Si s-au adeverit. Prietenii mei, in schimb, m-au surprins cu niste intrebari la care nu ma asteptam. Eu credeam ca toata lumea e innebunita dupa Fiat 500.

Dintre intrebari:

Si…poti sa iesi cu ea din oras?
DA! Mai ales cu motorizarea asta, de 1,4 si 100 de cai. Si cutie cu 6 trepte. Chiar nu mi-a venit sa cred ca exista o cutie cu 6 trepte la un motor de 1,4. Treapta a 6-a, la drum lung, e o binecuvantare. Si mai ales e foarte funny sa vezi mirarea soferilor de limuzine mari, cand ii depasesti.

Si…ai loc inauntru?
DA! Iar asta nu mai e un lucru nou pentru masinile de clasa mica. In interior sunt chiar spatioase. Ok, pentru 2, maxim 3 persoane. Eu am aproape 1,90 m si 100 kg. Am incaput? Da. Si inca foarte confortabil, datorita reglajelor scaunului si a volanului. Ba chiar am stat si pe bancheta din spate in 500-le unei colege, dar ea e mai mica de inaltime.

Si…nu te rastorni?
NU! Versiunea testat are o setare sport, accesibila prin intermediul unui buton de pe bord. Apasa butonul Sport si masina se transforma total: se intaresc suspensiile, directia devine mai ferma si creste cuplul motor. Pe serpentinele Rucar-Bran Fiatul 500 a dat clasa celorlalte masini prin manevrabilite, rapiditate pe viraje si stabilitate. E-adevarat, scaunele nu au suport lateral foarte bun, mai ales pentru un om mare ca mine, dar e acceptabil.

Continuarea, in articolul viitor: despre motor, atitudine, comportament in oras, altele.
Pana atunci, o gelerie foto.

img_3009

Picture 1 of 19


De unde stiu romanii ce masini sa-si cumpere?

Posted: June 2nd, 2009 | Author: | Filed under: test drive | Tags: | No Comments »

De la prieteni si familie
De obicei sunt cei care isi cumpara prima masina. Ii intereseaza sa fie fiabila, sa consume putin, sa incapa multe bagaje, sa fuga tare, sa nu se faca de ras ca si-a luat o anumita masina, si tot asa. Aici prietenii si familia au o influenta mare atat prin pareri, cat si prin masinile pe care le au deja.

De pe internet
Ei sunt consumatorii care se informeaza. Citesc review-uri, urmaresc stiri auto, se uita pe anunturi, ce se vinde, ce se cumpara, ce zic jurnalistii cu pareri argumentate.

Din oferte speciale
Exista si factorul surpriza. Esti pe punctul de a-ti cumpara o masina si, pac, apare oferta speciala. Da, tu te gandeai la alta masina, dar daca oferta e buna, ce sa-i faci? Si nu e rau. Mai ales ca in oferte primesti de obicei dotari optionale pe care ai fi dat bani multi in alte conditii.

Decizii atente si constiente
Ei sunt cumparatorii sofisticati. Stiu totul despre masina/masinile care le plac: ce motoare au, pe ce platforma sunt construite, sunt fermecati de mesajul/imaginea brandului pe care il admira, vor masina aia si gata! Ei se duc la test-drive-uri, negociaza in showroom si isi cumpara masina dorita.

Cumpara din acelasi loc
Clientii loiali, o, da. Visul oricarui brand auto. Intr-o lume ideala, cumparatorul auto se duce la showroom si isi cumpara o masina. Merge regulat la service, in acelasi loc, si este tratat cu atentie. Peste 3 ani vine cu masina veche, o vinde inapoi dealerului si isi cumpara modelul nou. Apoi recomanda si prietenilor.

Daca ai fi dealer auto si ai sti toate astea, ce-ai face de maine?